Dve žene povređene u dva saobraćajna udesa

Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su dve ženske osobe zadobile povrede kolena, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Žena stara oko 58 godina je u udesu, koji se dogodio oko 19.15 časova na uglu Kumodraške i Kraljevačke ulice, zadobila povredu kolena, a prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Devojka stara oko 21 godinu je u udesu oko 21.30 časova u Bulevaru Mihajla Pupina kod Ušća zadobila povredu desnog kolena, ali nije vožena u bolnicu, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 103 intervencije od kojih 14 na javnom mestu, a za protekla 24 sata ukupno 253 intervencije od kojih 56 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali osobe sa hipertenzijom i astmom, srčani, cerebrovaskularni i psihijatrijski bolesnici, navela je Macura i dodala da je, prema podacima klinike za psihijatriju, pregledano 19 pacijenata.

Macura je savetovala toplo oblačenje, a posebno srčanim bolesnicima da bi trebalo da nose šal i nitroglicerin.

Portparol Hitne pomoći je savetovala uzimanje toplih napitaka, voća i povrća, provetravanje prostorija i oprez u saobraćaju.