Evo zbog čega je čovek vitlao pištoljem ispred Vlade Srbije

Naoružani muškarac koji je danas bio izazivač haosa u centru grada je potpukovnik Vojske Srbije u penziji. On je odvezen na lekarski pregled nakon što je jutros oko 11 sati mahao pištoljem ispred zgrade Vlade i pretio samoubistvom.

Naoružani muškarac koji je danas oko 11 sati ispred Vlade Srbije mahao pištoljem i pretio samoubistvom, odvezen je na lekarski pregled, izjavio je Tanjugu ministar odbrane Bratislav Gašić koji je pojasnio da je reč o potpukovniku Vojske Srbije u penziji.

Gašić, koji je u zgradi vlade razgovarao sa potpukovnikom, objasnio je da je reč o čoveku nezadovoljnim što mu nije ispunjeno obećanje dato 2006. da će vojnim penzionerima biti povećane penzije.

– U periodu 2006. tadašnja vlast u sklopu svih svojih ranijih aktivnosti svim vojnim penzionerima povećala je penzije za deset odsto, ali bez namere da ih isplate tim ljudima, pošto su posle doneli odluku da to ne bude isplaćeno – rekao je Gašić.

On je dodao da su nakon toga vojni penzioneri tužili Srbiju i Ministarstvo odbrane, a sudovi donosili različite odluke – da nekima pripada povećanje, a nekima ne.

Gašić je poručio da će sa potpukovnikom i ostalim nezadovoljnim vojnim penzionerima razgovarati zajedno sa ministrom finansija kako bi se našlo rešenje tog problema, dodavši da „neka prazna obećanja koja je davao bivši režim sada nama dolaze na naplatu”.

Gašić je istakao obećanje iz 2006. je bilo „pusto predizborno obećanje kao i niz drugih stvari”.