„FoodArt festival“ u Delta City-ju

Degustacije najkvalitetnijih sireva, vina, prsuta i drugih delikatesa, kao i radionice karvinga, sugar art-a i molekularne gastroniomije – predstavljaju samo deo programa u kome ce posetioci Delta City-ja imati priliku da uzivaju u okviru drugog po redu „FoodArt festivala“, koji se odrzava od 14. do 16. maja, u atrijumu soping-mola.

Karving i sugar art

Kako od jabuke, dinje, lubenice i secera nastaju prava umetnicka dela, tokom sva tri dana festivala, posetiocima Delta City-ja predstavice najpoznatiji karving i sugar art majstori Asocijacije karving majstora Srbije.

Predavanja za ljubitelje vina

Kako odabrati pravo vino za odredjeno jelo? Koje vino ide uz koji sir? Sta cini dobro vino i koji su njegovi elementi? Na ova, ali i mnoga druga pitanja, ljubitelji vina moci ce da dobiju odgovore na predavanjima koja ce organizovati Udruzenje somelijera Srbije.

Ekskluzivno, jedinstveno, ekstravagantno. Umetnost, ali i nauka – Molekularna gastronomija!

Molekularnu gastronomiju, veliki hit u svetu, posebno ce predstaviti hemicari, fizicari i inzinjeri, iz Asocijacije molekularne gastronomije Srbije. Ova nesvakidasnja kulinarska disciplina proucava hemijske i fizicke procese koji se dogadjaju prilikom kuvanja, a ciji je rezultat „umetnost na tanjiru” i tezi da znatno promeni ljudsku ishranu – pre svega u pogledu resavanja problema gojaznosti, tako sto ce primenom novih znanja u pripremanju hrane obroke uciniti jos zdravijim i ukusnijim.

Posetioci Delta City-ja imace priliku da besplatno uzivaju u degustacijama hrane i pica, kao i ucestvuju u brojnim radionicama, tokom sva tri dana festivala, od 10 do 22 sata.