“GRADONAČELNIK I JA SMO DOBAR TIM”: Vesić najavio kakvi sve RADOVI čekaju BEOGRAĐANE!

Bulevar despota Stefana
Beoinfo

Vesić najavio nastavak uspešnog razvijanja grada.

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je najvažniji prioritet nove gradske vlasti početak gradnje metroa i najavio da do kraja 2020. godine počinje izgradnja prve linije.

Izgradnja počinje do kraja 2020. godine i veoma smo posvećeni da završimo ogroman posao koji je pred nama kako bi bageri počeli da rade. Metro podrazumeva dve linije i četiri integrisane linije BG voza. Prva linija dužne 22 kilometra biće od Makiškog polja do Ade Huje – rekao je Vesić za dnevni list Blic.

Vesić je najavio i da će do kraja maja sledeće godine biti postavljene tramvajske šine na Mostu na Adi.

Tada ćemo početi sa uklanjanjem Starog Savskog mosta i izgradnjom novog. Vrednost novog mosta je oko 80 miliona evra. Stari most će biti repariran, biće postavljen na nekom drugom mestu kao biciklističko-pešački most, a gde – glasaće gradjani – rekao je on.

Istovremeno sa gradnjom novog Savskog mosta, kako je rekao, počeće i izgradnja gradskog tunela u koji će ulaz biti kod sadašnje autobuske stanice, a završetak skoro kod Pančevačkog mosta.

Prema njegovim rečima odredjena su i mesta na kojima će biti postavljene 54 fontane u Beogradu, i počinje projektovanje.

Svaku fontanu će raditi drugi umetnik, vajar ili arhitekta i one će biti umetničko delo. One će ulepšati naš grad – rekao je Vesić.

Vesić je rekao da će on i gradonačenik Zoran Radojičić biti dobar tim, kao što su bili u izbornoj kampanji. Naveo je da će sa pomoćnicima gradonačelnika, članovima Gradskog veća, sekretarima i drektorima javnih preduzeća nastaviti uspešno da razvijaju grad.