GSP ZAPOŠLJAVA SVAKU ŠUŠU: Vozač telefonira i šalje poruke dok se probija kroz beogradsku gužvu (FOTO)

Vozač GSP na beogradskoj liniji 48, koja saobraća od Pančevačkog mosta do Miljakovca (dakle, prolazi kroz sam centar grada) u sredu pre podne primećen je kako telefonira i šalje SMS poruke dok vozi.

Kako je portalu Dnevno.rs javio jedan od očevidaca, vozač je, ne zaustavljajući autobus pun putnika vozio kroz Bulevar Oslobođenja, iz pravca Autokomande ka Slaviji i nije ispuštao telefon iz ruke.

– Morao sam da ga fotografišem, jer mislim da je zaista neodgovorno telefonirati dok voziš pun autobus kroz grad. Vozač 48-ice okrenuo je nekoliko brojeva telefona, a između razgovora je, kako je delovalo, poslao i jednu SMS poruku – rekao nam je mladić, čiji je identitet poznat redakciji, a koji nije želeo da bude imenovan.

On je podsetio i na činjenicu da upravo u toj ulici, Bulevaru Oslobođenja, pešaci imaju mnogo problema, jer je jedva prelaze od automobila koji se kreću punom brzinom i ne propuštaju ih, uprkos tome što oni imaju prvenstvo prolaza.

– Živim u tom kraju, i često mi se dešava da ne mogu da pređem ulicu i po nekoliko minuta, jer su semafori retki, pa ljudi voze „kao ludi”. Šta bi bilo da je neko prelazio ulicu dok je vozač gledao u telefon? – zapitao se ovaj mladić.

Bulevar Oslobođenja, koji vodi od Slavije, preko Autokomande, pa sve do Banjice ovih dana je mnogo prometniji nego inače. Večina vozača, ali i pešaka se odlučuje za njega, jer je u toku rekonstrukcija paralelne ulice Vojvode Stepe, po kojoj je kretanje postalo veoma teško, a na nekim deonicama i nemoguće.