Obezbeđenje poznatog prestoničkog kluba prebilo je dva mladića u noći kada se čekala Pravoslavna Nova godina. Našoj redakciji javio se jedan od povređenih, uz izvinjenje da ne može da dođe kod nas jer ne može da se pomeri...

– Ležim, ne mogu da se pomerim, ne mogu da ustanem. Ubili su Boga u meni. Drug mi je i dalje u bolnici – počeo je priču mladić F.R. čiji je identitet poznat redakciji.

F.R. je 13. januara sa svojim prijateljem S.M. otišao u klub “Plastik”, kako bi se proveo u noći dočeka Pravoslavne Nove godine. Sve je bilo naizgled normalno, sasvim obično veče i ni po čemu poseban izlazak. Dok nisu krenuli kući.

– U klub smo došli oko pola dva. Sve vreme smo sedeli za šankom i sve je bilo u redu. Kada smo odlučili da krenemo kući, platili smo piće, nije bilo naznaka da će biti bilo kakvih problema. Međutim, na stepenicama nas je presrelo obezbeđenje tvrdeći da smo ih opsovali u prolazu. Na moje pokušavanje da smirim situaciju rečima, govoreći im da im nisam ništa rekao i da su pogresili, njih trojica su počeli brutalno da me biju. Drug je pokušao da nas razdvoji, međutim i ostali iz obezbeđenja su se priključili i njega su napali.

U tuči su ga gurnuli niz stepenice. Izbacili su nas iz kluba, a potom napolju nastavili da nam prete, nakon čega nam je prišla jedna devojka i pružila nam pomoć – i dalje u neverici i sa bolnim izrazom lica priča pretučeni mladić.

Prema tvrdnji F.R.-a, obezbeđenje “Plastika” ih je toliko tuklo, da su sada bukvalno izobličeni i neprepoznatljivi. S.M. je čak završio u bolnici. Zatvorili su im oči, povredili kičmu, glavu, ruke… Trpe ogromne bolove.

– S.M. je gurnut niz stepenice, tako da ima povrede kičme i prikovan je za krevet. Ja sam dobio lekarsku pomoć, ali preostaje mi samo da mirujem. Podići ću krivičnu prijavu protiv kluba “Plastik”, samo da se malo oporavim – zaključuje F.R.

Redakcija portala Dnevno.rs pokušala je da stupi u kontakt sa menadžerkom kluba u dva navrata. U toku jučerašnjeg dana (14. januara), ona se javila i kratko rekla da ne zna o čemu se radi i da nema takvu informaciju, nakon čega nam je spustila slušalicu.

Danas, 15. januara nije se javljala na telefon, iako smo pokušali da stupimo u kontakt sa njom u više navrata.

 

*** Fotografije jednog od prebijenih mladića nalaze se u prilogu teksta, i napominjemo da su UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA, te da se njihovo otvaranje ne preporučuje osobama mlađim od 18 godina, kao ni onima sa slabim srcem.loading...