Na Medicinskom fakutetu danas se razlilo oko tri litra hlorovodonične kiseline zbog čega je došlo do evakuacije pedestak studenata, a u incidentu nije bilo povređenih.

Nadležni iz Gradske uprave za vanredne situacije su brzo reagovali i neutralisali razlivenu tečnost koja je širila neprijatan miris tako da je situacija na fakultueta brzo normalizovana.

Načelnik beogradske Uprave za vanredne situacije Rade Milošević rekao je da je bilo evakuisano pedesetak studenata sa drugog sprata zgrade i da je situacija brzo normalizovana. On je objasnio da su pripadnici vatrogasno spisličkih jedinica odmah, u pomoć specijalnog aparata neutralisali tečnost, a da je potom i zahvaljujći provetravanju situacija normalizovana.

“Nema povređenih, a ekotoksikološke jedinice Gradskog zavoda za javno zdravlje su utvrdile o čemu se radi”, rekao je Milošević.

U Dekanatu Medicinskog fakulteta rekli su da je sve brzo i na najbolji način završeno. Do razlivanja hlorovodonične kiseline došlo je u Kabinetu za patološku fiziologiju, a tokom intervenciji bilo je angažonano sedam vatrogasnih vozila sa 22 pripadnika vatrogasno spasilačkih jedinica.loading...