Izmene na linijama javnog gradskog prevoza

Zbog radova na trolejbuskoj kontaktnoj mreži u ulicama Takovskoj i Jaše Prodanovića na delu između ulica 27. marta i Cvijićeve, u periodu od subote 26. jula od 00:30 časova do ponedeljka 28. jula do 03:30 sati predviđene su izmene na linijama javnog gradskog prevoza.

Kako je saopštilo danas Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, ukidaju se trolejbuske linije 28 i 40, a trolejbuska linija 41 od Studentskog trga do Banjice 2 biće pojačana.

Na relaciji Studentski trg – Zvezdara, uspostavlja se autobuska linija sa oznakom 28 A, čija je trasa u oba smera Studentski trg – Vasina – Trg Republike – Makedonska – Braće Jugovića – Bulevar Despota Stefana – Cvijićeva – Dimitrija Tucovića – Čingrijina i terminus Zvezdara.

Za liniju 28 A privremeno se uspostavlja stajalište “Jaše Prodanovića 1” u Cvijićevoj ulici u zoni raskrsnice sa Jaše Prodanovića u smeru ka Bulevaru Despota Stefana.

Vozila sa linije 28 A duž trase koristiće postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza.Saobraćaj će se u Takovskoj ulici obavljati dvosmerno na jednoj polovini profila kolovoza, a u Ulici Jaše Prodanovića biće potpuno obustavljen, navedeno je u saopštenju.