JOŠ JEDAN ‘ISTORIJSKI’ POTEZ: Da li se Aleksandar Vučić preračunao ili namerno izrekao činjenicu koja nije tačna?

Budući da je rečenica premijera da osnovna škola nadomak prestonice 191 godinu nije imala fiskulturnu salu zazvučala zaista neverovatno, pitali smo direktorku ove ustanove da li je ovo jedan od dobro poznatih "prvih stvari u novijoj istoriji". Njen odgovor nas nimalo nije iznenadio.

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorili su danas fiskulturnu salu u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi.

Ta škola, pišu agencije, za 191 godinu postojanja nije imala prostor za bavljenje sportom.

Budući da je nemoguće zazvučao podatak da jedna osnovna škola 191 godinu nema fiskulturnu salu, pitali smo Milenu Ergarac, direktorku ove ustanove da li je taj podatak tačan.

– Naša škola je jako stara – sagrađena je 1824. godine. Istina je da tada škola nije imala odgovarajuću salu  – koristili su salu obližnjeg Sokolskog doma. Kasnije smo imali adaptiranu salu – jedna od učionica bila je preuređena za potrebe fiskulturne sale  – objasnila nam je direktorka, dodavši da škola “nikada nije imala ovako dobro opremljenu salu”.

Vučića su u školskoj sali dočekali rukovodstvo i učenici te škole, sa kojima je premijer razovarao o objektu u kojem će se narednih godina đaci baviti sportom.

Premijer je potom jednog od učenika izazvao na partiju basketa, jedan na jedan. Fotografija sa tog “meča” objavljena je na zvaničnoj Tviter strani Aleksandra Vučića i postala je pravi hit na internetu: