Još neizvesno: Studenti u šest sati odlučuju da li će nastaviti blokadu

Studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu koji učestvuju u blokadi fakulteta danas u šest časova odlučiće da li će nastaviti sa blokadom i odazvati se pozivu Uprave fakulteta na 'konstruktivan razgovor'.

Kako su agenciji Beta kazali u Samoorganizovanom studentskom pokretu, nakon zbora biće poznato da li će biti formiran tim studenata koji će sa predstavnicima Uprave fakulteta pokušati da nađu rešenje.

Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu pozvala je studente da tokom današnjeg dana obustave blokadu i formiraju tim na čelu sa studentom prodekanom i predstavnikom Studentskog parlamenta kako bi se zajednički došlo do rešenja i “tako sačuvali tekuću školsku godinu”.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je ranije danas da će prosvetna inspekcija uskoro izaći sa rešenjem blokade nastave na Filozofskom fakultetu.

Blokada na Filozofskom fakultetu traje više od šest nedelja, a studentima su ispunjeni zahtevi da oni koji su upisani 2006. godine, mogu da nastave studije, iako im je status studenta istekao, da se ne naplaćuju dve ispitne prijave i da peta godina studija bude
budžetska.

Uprava fakulteta nije ispunila jedan zahtev – da mogu besplatno da prijave više od 60 ESPB bodova.

 loading...