- Maltretiraju me. Nemojte molim vas lisice, molim vas lisice – zapomagala je juče A.S. (30) dok su je komunalni policajci hapsili nakon što se švercovala u autobusu na liniji 73.

Na očigled zapanjenih prolaznika, preplašenu devojku su policajci sa lisicama odveli u automobil. Incident se dogodio u Ulici Aleksandra Dubčeka ispred broja 5 juče u 15.55 sati.

Uznemirujući snimak hapšenja devojke je objavljen na internetu. U Komunalnoj policiji potvrdili su da su devojku vezali lisicama „jer je htela da ode”.

– U autobusu na liniji 73 zatečena je A.S. bez važeće karte. Na traženje ličnih dokumenata da bi se napisao prekršajni nalog rekla je da nema ništa kod sebe. Upozorena da će morati da se dovede do najbliže policijske stanice na utvrđivanje identiteta, ona je to s gnušenjem odbila. Počela je da se udaljava i onda su komunalni policajci radi njene lične bezbednosti , a i da se ne bi udaljila bili primorani da upotrebe sredstvo prinude – kazali su u Komunalnoj policiji.

 

Devojku su odvezli do policijske stanice, gde joj je utvrđen identitet, a protiv nje je osim prekršajnog naloga podneta i prekršajna prijava za ometanje.

Kako kažu u Komunalnoj policiji dnevno se dvoje do troje ljudi odvede u policiju zbog utvrđivanja identiteta, a lisice se koriste „u slučaju da se lice opire, napada ili na bilo koji način ometa izvršenje zadatka”.loading...