Načelnik Komunalne policije Nikola Ristić rekao je da je putnica GSP privedena jer je odbila da pokaže ličnu kartu i da su službenici postupili po ovlašćenjima.

– Na zahtev komunalnog policajca, A.S. je odbila da pokaže ličnu kartu i pokušala da pobegne, čime je prekršila propise i zakonsku obavezu koja kaže da građani moraju da nose sa sobom lična dokumenta i da se identifikuju na zahtev službenog lica – rekao je Ristić dodajući da joj je saopšteno da mora da bude privedena zbog utvrđivanja identiteta.

Kako je saopštila Služba za informisanje grada Beograda, Komunalna policija je 23. januara privela A.S. (30) prilikom asistencije u kontroli putnika na liniji 73 u Zemunu, koja je odbila da se identifikuje nakon što se utvrdilo da nema adekvatnu voznu ispravu.

Ristić je podvukao da je A.S posle odbijanja saradnje pokušala da pobegne i da su policajci bili primorani da primene sredstva prinude, pa je službenim vozilom prebačena do Policijske stanice u Zemunu.

PROČITAJTE: Komunalna policija uhapsila ženu zbog neotkucane Bus Plus kartice (VIDEO)

– Nakon što joj je utvrđen identitet, ona je puštena kući, dok će protiv nje biti pokrenuta prekšajna prijava za ometanje službenih lica u vršenju dužnosti, kao i prekršajni nalog zbog vožnje bez važeće vozne isprave – ukazao je načelnik.

Ristić je dodao da u slučajevima kada građani odbiju da se legitimišu, policija uvek sumnja da su razlozi za to što već imaju problema sa zakonom, da su možda na poternici i da za njima policija već traga.

On je pozvao građane da kod sebe uvek imaju lična dokumenta, bez obzira da li se u gradskom prevozu voze u prekršaju, jer će u suprotnom biti privedeni u najbližu policijsku stanicu radi utvrđivanja identiteta.

Takođe je podsetio da Komunalna policija ima ovlašćenje da od građana zahteva na uvid ličnu kartu radi provere identita kada uoče prekrišaj iz nadležnosti rada Komunalne policije i da je u ovom slučaju policija postupila u skladu sa zakonom.

Ristić je apelovao i da građani kupuju karte za gradski prevoz, jer je to njihova obaveza, kako bi se u buduće izbegle neprijatne scene.loading...