MALI PRINC NA GARDOŠU: Novo umetničko delo u Zemunu će oduševiti sve ljubitelje kultnog romana (FOTO)

Mozaik zauzima prostor od 6,3 kvadratna metra.

Zemun
Wikipedia/Raphaëlle MARTIN

Povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Zemuna Srbiji i u znak počasti srpsko-francuskom prijateljstvu koje je utemeljeno u Velikom ratu, opština Zemun, Udruženje „Dom kulture Zemun” i Turističko društvo Zemun su u okviru manifestacije „Dani evropske baštine” organizovali šetnju Gradskim parkom Zemun.

Posetioci ovog programa imali su priliku da uz pomoć turističkog vodiča saznaju nešto više o kulturno-istorijskim znamenitostima i stablima u parku, a zatim su prisustvovali svečanom otvaranju likovne kompozicije – mozaika „Mali Princ na Gardošu”.

Beoinfo

Udruženje je postavilo mozaik na zid koji razdvaja Kliničko-bolnički centar Zemun od gradskog parka sa željom da se svako ko zastane obraduje ovom likovnom delu, ali i da pacijentima koji se u blizini leče pošalje dobru vibraciju. Tema mozaika je urađena po motivima savremene bajke za decu „Mali Princ”.

Autor idejnog rešenja mozaika je akademski slikar Srđan Arsić, a mozaik koji zauzima prostor od 6,3 kvadratna metra su pravili članovi Udruženja „Dom kulture Zemun”.

U umetničkom delu programa priređen je meditativni performans „Mozaik života” holističke umetnice Maje Pakić, uz muzičku podršku benda Udruženja „Doma kulture Zemun”loading...