Molba iz Gradskog zelenila: BUDITE LJUDI i sutra POČISTITE ZA SOBOM

JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane koji će prvomajske praznike provesti na nekom od gradskih izletišta, da iza sebe ne ostavljaju smeće, kako bi zelene površine ostale čiste i uredne.

 

Već godinama unazad, posle 1. maja, ponavlja se ista slika – iza izletnika ostaju staklene i plastične flaše, čaše, kese, ostaci hrane, pikavci, limenke i ostalo smeće. Takođe, raspaljivanje roštilja na mestima koja za to nisu predviđena i neugašena vatra predstavljaju veliku opasnost, jer mogu da izazovu požare i da ugroze prirodu i ljudske živote.

Da bi svi sugrađani i gosti Beograda mogli da uživaju u praznicima na otvorenom, potrebno je samo malo truda da se otpad sakupi u kese i odnese do najbliže korpe ili kontejera, kojih ima na svim izletištima, a JKP „Gradska čistoća“ će za potrebe prvomajskog uranka postaviti i dodatne sudove za odlaganje otpada na gradska izletišta i pojačaće dinamiku njihovog pražnjenja.

Samo na ovaj način, Košutnjak, Ada Ciganlija, Topčider, Avala, Zvezdarska šuma i ostali parkovi neće postati „divlje“ deponije za čije čišće je potrebno i nekoliko dana.

Takođe, obaveštavamo sugrađane da je tradicionalna akcija besplatnog odnošenja kabastog otpada svakog prvog vikenda u mesecu, zbog prvomajskih praznika, pomerena za naredni vikend, odnosno 9. i 10. maj.