Mora da se štedi? Gradonačelnik Mali ima rešenje

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je gradska vlast ukinula 'sve moguće troškove reprezentacije, marketinga i promocije' i time dala primer kako može da se uštedi.

“U javnim komunalnim preduzećima ukinuli smo troškove advokatskih usluga za odnose sa javnošću i konsaltinga”, rekao je Mali Radioteleviziji Srbije (RTS).

Mali je rekao da je “već na snazi” deo ušteda predviđenih budžetom Beograda, koji su juče usvojili gradski odbornici. Plan prihoda i rashoda je realan i biće potrošeno samo ono što je u
kasi, naveo je Mali. “Trećina voznog parka Beograda smo prodali ili ćemo donirati i ostali budžetski korisnici će imati manje prostora za štednju”, rekao je Mali.

Mali je, povodom predstojeće promocije projekta “Beograd na vodi”, rekao da je taj projekt prioritet gradske vlasti.

“Mi želimo, kao što smo i obećali, da sa realizacijom tog projekta krenemo već početkom naredne godine. To je apsolutno signal da su investitorima otvorena vrata Beograda i mi ćemo biti mnogo brži i efikasniji u izdavanju dozvola”, rekao je Mali.

U petak, 27. juna, u obnovljenoj zgradi Beogradske zadruge, poznatoj kao zgrada Geozavoda, biće predstavljen master plan “Beograd na vodi” i maketa projekta, a građani moći da vide i jedan kompletno opremljen stan u budućoj kuli.

Projekat će predstaviti premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je 3. marta najavio da će “dve, tri hiljade apartmana” u kompleksu “Beograd na vodi” biti prodato unapred, a 2.000 apartmana “prvog dana”.

“Na uglu Savske i Beograda na vodi predviđena je izgradnja opere, verovatno baleta i drame”, rekao je tada Vučić. Vučić je istakao da u okviru tog projekta nije planirana izgradnja džamije i da Srbija ne snosi “gotovo nikakav rizik” za projekat “Beograd na vodi”.