Motociklisti amputirani prsti nakon saobraćajne nesreće

U Beogradu su tokom noći povređene četiri osobe u saobraćajnim nesrećama i jednoj saobraćajnoj tuči, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

U 19.41 časova na kružnom toku na Slaviji žena pešak, 31 godina, povredila je donji deo leđa. U 20.35 sati na uglu Trgovačke i Jablaničke ulice motociklista, oko 20 godina, zadobio je tupu povredu levog ramena i težu povredu levog stopala, pa mu je izvršena traumatska amputacija četiri prsta.

To je jedina nesreća koja se dogodila sinoć za vreme nevremena koje je počelo oko pola devet. U 21.25 u Dvoržakovoj ispred broja jedan, u Sremčici, vozač, 51 godina, zadobio je laku povredu istezanje vrata.

U 53 minuta posle ponoći na uglu ulica Ustanička i Južni bulevar došlo je do tuče u saobraćaju u kojoj je pretučena devojka od 26 godina. Ona je zadobila tupu povredu glave, modrice i otok cele desne strane.

Hitna pomoć je tokom noći imala ukupno 108 intervencija, od kojih 28 na javnom mestu. Bilo je dosta alkoholisanih i tuča.Tokom jučerašnjeg dana obavljene su 54 intervencije na javnom mestu. Astmatičari učestalije zvali, a srčani bolesnici su i dalje u pogoršanju.