Kineski državljanin koji je nađen mrtav na obali Save u julu prošle godine, sa takozvanim betonskim cipelama, je identifikovan. Navodno je počinio samoubistvo iz finansijskih razloga.

Prema navodima iz MUP-a telo je identifikovala porodica koja nagađa da se mladić na taj potez odlučio iz finansijskih razloga.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu su za “Novosti” rekli da je tužilac naložio obdukciju istoga dana kada je telo i pronađeno.

“Naložena je obdukcija N.N. muškarca koji je kasnije identifikovan. Iz nalaza veštaka proizilazi da zbog protoka vremena nije bilo moguće utvrditi tačan uzrok smrti.

Drugi kineski državljanin čije je telo pronađeno u maju iste godine i koji je na nogama takođe, imao betonske cipele, još nije identifikovan.

Upućeni u dešavanja među kineskim državljanima koji žive i rade u Beogradu, navode da ima indicija kome pripada drugo telo, ali da je gotovo neprepoznatljivo i da nije moglo da se identifikuje. Tek na obdukciji, na osnovu kostiju lica, je utvrđeno da je reč o Kinezu. Uzrok smrti nije mogao da bude utvrđen jer je telo dugo bilo u vodi. Sahranjen je kao N.N. na beogradskom groblju Lešće.

Sagovornik “Novosti” navodi da mnogi kineski državljani koji su došli da žive u Beograd brzo pokleknu pre raznim iskušenjima, naročito kada je reč o kocki.

“Javna je tajna da izvesni Kinez Šon uzima “reket” od svojih sunarodinika koji drže radnje i restorane. On ima celu ekipu koja radi za njega.”

On navodno, nabavlja i dokumenta za dolazak u Srbiju, a organizuje i tranzit ka zapadnoj Evropi.

Policija ima informacije da su dokumenti preminulih kineskih državljana „predmet kupoprodaje” i da vrlo brzo na njihovo mesto uskaču rođaci ili prijatelji.

“Trgovina tim papirima je vrlo rasprostranjena, Policija je zato pooštrila izdavanje privremenih boravišnih i radnih dozvola, ali i radnih viza”, navodi izvor lista.loading...