NAJSKUPLJA TEZGA NA BEOGRADSKOJ PIJACI: Smučiće vam se kad vidite KOLIKO KOŠTA, a svi je žele!

Pijaca
Dnevno.rs/Petar Marković

Na najnovijoj licitaciji za dodelu pijačnog poslovnog prostora i pijačne opreme na beogradskim pijacama bilo je više od 80 učesnika, a ukupan prihod iznosio je oko 3,2 miliona evra, saopštile su danas "Gradske pijace".

 

Najveća borba vodila se za zakup jedne tezge na pijaci “Banjica”, za koju se nadmetalo petoro ljudi, te je početna licitacione cena od 25.000 porasla na 570.000 dinara (4.800 evra), a jedan lokal je izlicitiran na 450.000 dinara

Veliko interesovanje vladalo je i za pijacu “Skadarlija” gde su dve nove tezge izlicitirane za cenu iznad 200.000 dinara, dok je na pijaci “Zemun” za dozvolu za korišćenje jedne tezge plaćeno 190.000 dinara. 

Zakup tezge se plaća jednokratno, a onaj ko pobedi na licitaciji dobija opremu na korišćenje ne samo do sledeće godine, već dokle god uredno plaća dažbine.

“Gradske pijace” su raspodelu pijačnih mesta putem licitacije počele pre dve godine da bi, kako kažu, sva zainteresovana lica na transparentan način i pod jednakim uslovima imala priliku da zakupe tezge i lokale na najprometnijim beogradskim pijacama.