Scena kao iz horor filma odigrala se pre dva dana u blizini Slavije. U mračnoj ulici, jedan Beograđanin doživeo je maltretiranje koje će dugo pamtiti.

Revolt Beograđana zbog sve češćih ispada komunalne policije izgleda još uvek nije dostigao vrhunac.

Otvoreni sukobi dve strane sve su češći, a jedan od takvih odigrao se pre dva dana oko 23 časa, u Makenzijevoj ulici.

Naime, Beograđanin Miloš Kuvekalović je, prolazeći pomenutom trasom, u prolazu ugledao četiri komunalna policajaca, i uključio telefon kako bi ih snimio, revoltiran njihovim pokušajem da građane ubede da je protivzakonito snimati ih.

– U tom trenutku, pitali su me šta radim, na šta sam im ja odgovorio da snimam zgradu iza njih i pitao ih u čemu je problem – kaže za naš portal Miloš.

Kako kaže, pozvali su ga da im priđe i tražili mu ličnu kartu koju im je odmah pružio. U međuvremenu su mu nekoliko puta ponovili i da ih ne snima jer ih „ometa”. Na pitanje kako ih to ometa, kaže, nije dobio odgovor.

– Tada su pobedonosno uzviknuli, „nastavlja da snima, piši ometanje” – navodi dalje napadnuti Beograđanin.

Onda je, kaže, krenuo otvoreni sukob.

– U tom momentu okružila su me sva četvorica, stajali su na najviše 10 centimetara od mene, jedan mi je iz lične karte izvadio bankovnu karticu. Kada sam krenuo rukom da mu je uzmem, počeo je da viče na mene, govoreći: „Gde si krenuo sa tom rukom?” – priča nam Kuvelaković.

– Zatim su počeli da me gaze po stopalima, i to na smenu. Kako jedan završi, drugi nastavi – šokirano će Miloš.

Maltretiranje se nastavilo iako ih je molio da prestanu, tvrdi Miloš. Pored gaženja, on tvrdi i da su mu se unosili u lice, pritom njemu govoreći „da im se ne unosi u facu”.

– Nisam smeo da reagujem. Situacija je odisala nasiljem i bio sam pod utiskom da, da sam pokušao da im se oduprem, dobio bih ozbiljne batine – navodi ovaj mladić, dodajući da se pomakao unazad čim mu se pružila prilika za to.

Tada ih je zamolio da mu pokažu značke kako bi im zapisao imena, na šta su ga oni sarkastično pitali „da li možda hoće i adresu, kako bi ih posetio kada nisu u uniformi”.

U tom trenutku im je rekao da će pozvati policiju, jer smatra da mu je ugrožena bezbednost, i zamolio ih da ostanu tu.

– Posle dva minuta zaista su se pojavila dva policajca, a komunalci su istog momenta „obrnuli ploču” i ponašali se kao da se ništa nije dogodilo – prepričava nam Miloš.

Prema njegovim rečima, policajci su mu rekli da njegovo ponašanje nije u redu, jer „obe patrole rade isti posao i imaju ista ovlašćenja”.

Na njegovu primedbu da, premda jeste provocirao komunalnu policiju, to nije dovoljno dobar razlog za nasilje, policajci nisu imali odgovor.

– Nakon svega toga, napisali su mi prijavu za pljuvanje po ulici – govori Kuvelaković.

Miloš kaže i da je komunalcima skrenuo pažnju da on nije pljuvao po ulici, već ih je, po njihovoj sopstvenoj definiciji, „ometao u radu”.

– Rekli su mi da je kazna za pljuvanje 10.000 dinara, dok je ona za ometanje u rasponu od 10.000 do 50.000, sa mogućnošću zatvora, i naveli da mi je „bolje” da mi pišu tu prvu – navodI Miloš za Dnevno.rs

On im je na to odgovorio da pišu kaznu za ometanje ako smatraju da imaju osnova za nju, na šta su oni probali da ga nateraju da potpiše kaznu za pljuvanje, što je Miloš odbio jer to nije učinio.

– Podneću žalbu sudu i planiram da snimim dokumentarac o tom famoznom suđenju – završava svoju priču za naš portal Miloš Kuvelaković.loading...