Nova prevara u Beogradu: Ovako će vam pokrasti stvari iz automobila

Procedura je takva da se uvek izbaci prednja desna guma, kako bi, dok je vozač menja, mogili da neometano kradu. Kako kažu opljačkani, naš zakon je naklonjen lopovima, jer, ukoliko policija i uhvati počinioce, zadržaće ih u pritvoru na 48 sati, a zatim pustiti da dalje ordiniraju prestonicom.

Danas se društvenim mrežama širi post korisnika koji je na perfidan način pokraden u blizini TC „Piramida”. On je naime, nakon šetnje otišao do kola gde je primetio da mu je jedna guma probušena. Zamenio je i otišao do automehaničara, koji je, izgleda, odmah uvideo u čemu je problem, pa ga je prvo upitao da li se zamerio nekom ko bi mu izbušio gumu. Na odrečan odgovor, posavetovao ga je da proveri da li mu fali nešto iz automobila. Ispostavilo se da mu je nestala torba sa fotoaparatom i još par sitnica, što sve zajedno vredi oko 1.000 evra.

 

Kako kaže ovaj korisnik, vulkanizer mu je potvrdio da su ovakve pljačke sve češće i da su na meti najčešće automobili koji se nalaze na Novom Beogradu. Procedura je takva da se uvek izbaci prednja desna guma, kako bi, dok je vozač menja, mogili da neometano kradu.

Već su se javili mnogi drugi koji su doživeli sličnu stvar. Kako kažu, naš zakon je naklonjen lopovima, jer, ukoliko policija i uhvati počinioce, zadržaće ih u pritvoru na 48 sati, a zatim pustiti da dalje ordiniraju prestonicom.

Iz policije nisu želeli da nam kažu kako zakon stoji sa takvim nedelima, niti da li su im se ljudi obraćali za pomoć, rekavši nam da “ne daju informacije za javnost”.