OD JEDNOG DO DRUGOG OSLOBOĐENJA: Beograd ove godine proslavlja DANE SLOBODE, a zbog toga se menja i NASTAVNI PROGRAM

"Deca će učiti o svojoj istoriji koja se nepravedno zaboravlja."

Dan oslobođenja Beograda
dnevno.rs Ivan Tošković

Beograd će organizovati proslavu povodom 20. oktobra – Dana oslobođenja od nacizma i programi će trajati do 1. novembra, kada će se veličanstveno proslaviti sto godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, izjavio je zamenik gradonačelnik Goran Vesić gostujući na TV „Pink”.

Poslednjih pet godina, to mogu sa ponosom da kažem, Beograd je slavio 20. oktobar kao jedan od najznačajnijih datuma, ali doneli smo odluku da obeležavamo „Dane slobode”, koji će počinjati 20. oktobra i trajaće do 1. novembra. Na taj način obuhvatićemo oba važna događaja. Razgovarali smo sa direktorima škola, tako da će časovi u beogradskim školama tim danima počinjati lekcijom iz istorije gde će deca učiti zašto su ova dva dana značajna za nas – naveo je Vesić i dodao da će na taj način đaci učiti o svojoj istoriji koja se nepravedno zaboravlja.

On je dodao da je juče obišao Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, koji je obnovljen, a radove su zajedno finansirale Vlada Francuske i Vlada Srbije.loading...