Pakleni krugovi 26-ice: Da li ova linija preti da oduzme titulu najgoreg autobusa 50-ici?

Beograđani koji se voze autobusima na liniji 26, svakodnevno su u neizvesnosti da li će stići tamo gde su se uputili, ili će se njihovo transportno sredstvo na pola puta, bukvalno zapaliti!

 

Problem sa raspadnutim 26-ticama trn je u oku svim žiteljima ovog dela Voždovca. 

– Čudno je to što ovi autobusi voze poprilično dugu rutu i pritom prolaze kroz centar Beograda do Dorćola tako rasklimani. Svaki je u nedopustivo lošem stanju – ispričala je Jovana Đ. koja živi u naselju Braće Jerković i svakodnevno koristi gradski prevoz na ovoj liniji.

Koliko je alarmantno sve to, dokazuje i ‘radnja’ koju zaposleni obavljaju na okretnci 26-ice, svaki put kada autobus ‘zaokruži svoj pakleni put’!

Naime, na autobusima se izvodi jedan ‘zahvat’ poznat u krugovima zaposlenih u GSP-u pod imenom „kamila”.  Taj proces se odvija tako što se vodom hladi motor, koji je na ivici zapaljivosti pošto završi sa svojom rutom.

 

– Zaista mi je neverovatno da se takvi autobusi leti voze. I zimi je situacija katastrofalna, jer grejanje ne radi, ali smo valjda već svi oguglali na inje u kosi dok stignemo do željene lokacije. Samo što leti, čini mi se bar, ovo zaista može da dovede do ozbiljnijih problema. Stvarno se plašim da se autobus ne zapali. Pitala sam gospodina koji se bavio hlađenjem autobusa, šta radi? Rekao je da se takav proces hlađenja zove „kamila” i da je neophodno rashladiti motor, a oni nemaju drugi način za to – ispričala je zabrinuta Jerkovčanka.

Iako je stanje manje više isto na svim linijama gradskog prevoza, čini se da su autobusi koji idu do ovog dela grada u zaista najgorem. To dokazuju i komentari koje ostavljaju korisnici na sajtu „Busevi.com”.

 

Foto: Printscreen/ busevi.com

 

Komentar koji zaista verno oslikava poražavajuće stanje u kom se vozila GSP-a nalaze, jeste ovaj koji je ostavio vozač autobusa na ovoj liniji:

 

 Sa kojim autobusima ste vi imali rđava iskustva?

 loading...