BLOKADA SAOBRAĆAJA U BEOGRADU: Ovo je NAJVAŽNIJA PORUKA koju treba da vidite!

Blokada
Dnevno.rs/Kolaž

Za danas u pet vozači nezadovoljni novom cenom goriva najavili su veliku blokadu gradova širom Srbije. Očekivano, najveći skup predviđen je za Beograd, a ako planirate da idete na njega (ili ste u tom trenutku negde u sabraćaju) evo šta sve treba da znate.

 

Organizovanje blokada ide isključivo preko društvenih mreža, a organizatori su više puta naglasili da iza njih “ne stoji niko osim naroda”.

Upravo taj narod, nezadovoljan cenom goriva, danas u 17h blokiraće saobraćaj u većem delu Srbije, a najveći protest najavljen je za Beograd

Ovde možete saznati informacije o planiranim blokadama u drugim gradovima Srbije

Prema informacijama sa Fejsbuk strana posvećenim protestima, vozači će u Beogradu blokirati prometne saobraćajnice, te će se okupljati na sledećim punktovima:

Slavija
Sava centar (okupljanje na parkingu, pa blokada Gazele)
Ušće (kod Brankovog mosta)
Karaburma (uključenje na Pančevački most)
Dedinje (kod zgrade TV Pink)

Oni koji ne budu mogli da se pridruže protestu na glavnim punktovima, zaustaviće svoja vozila gde god da se nađu u 17 sati u znak podrške. Obavezno je uključivanje sva četiri žmikavca.

Osim ovoga, pošto po pojedinačnim opštinama nema okupljanja, vozači se pozivaju da dođu na punktove u centru ili se eventualno okupe i blokiraju pumpe u svom kraju.

Da razjasnimo jednom za svagda! Evo gde je u regionu NAJJEFTINIJE GORIVO i zašto to NIJE SRBIJA

Na Fejsbuku se pojavila i jedna, rekli bismo, veoma važna poruka: Organizatori pozivaju da protesti budu mirni i kulturni, bez nereda, da ne nasedaju na evenutalne provokacije i da propuštaju kola Hitne pomoći, vatrogasaca, kao i trudnice, bolesne ljude, bebe…