Pokradena kompletna oprema na putnom prelazu u Sremčici

Putni prelaz preko pruge u ulici Stevana Filipovića u beogradskom naselju Sremčica ne radi zbog krađe, saopštile su danas Železnice Srbije.

Pokradeni su signalno-sigurnosni uređaji odnosno elektronika koja omogućava rad rampe.

Kako se navodi u saopštenju, proteklih godinu dana s ovog putnog prelaza više puta pokradeno je doslovno sve što podrazumeva jedan uređaj putnog prelaza, uključujući i prateću opremu.

U nekoliko navrata pokušana je i privremena adaptacija putnog prelaza, ali su i ti pokušaji osujećeni krađama koje su usledile, dok od opreme nije ostalo gotovo ništa.

Samo u proteklih mesec i po dana na ovom putnom prelazu najpre je ukradena signalno-sigurnosna oprema, a zatim je zbog obilnih majskih padavina došlo do prekida veza s telekomandom u stanici Beograd Ranžirna.

Zbog krađa delova i opreme na putnim prelazima na srpskim prugama prosečno je u kvaru svakodnevno između 15 i 20 putnih prelaza.

Železnice Srbije nastojaće da navedeni putni prelaz što pre osposobe za rad, ali, kako se navodi u saopštenju, to prvenstveno zavisi od obezbeđivanja finansijskih sredstava i sprovođenja potrebnih procedura.