POTPUNI KOLAPS: Centar Beograda i ovog petka bio BLOKIRAN, ali danas NE ZBOG VOZAČA

Saobraćaj u širem centru Beograda odvija se veoma otežano zbog toga što su ulice koje vode do Trga Nikole Pašića bilo zatvorene zbog organizovanog prenosa Svetskog prvenstva u fudbalu.

printscreen Naxi kamere

Kako su rekli agenciji Beta u Beo taksiju, gužva je nastala nakon što su zatvorene ulice oko Trga Nikole Pašića zbog postavljanja video bima za prenos fudbalske utakmice, da bi se zatim gužva prenela i na susedne ulice.

– U čitavom gradu saobraćaj je pojačan, ali to je uobičajeno petkom popodne, pred vikend. Za sada saobraćaj funkcioniše u ostalim delovima Beograda ali je najkritičnije oko Trga Nikole Pašića – rečeno je u tom udruženju.

Ranije je najavljeno da će od 14 do 20 časova za saobraćaj će biti zatvorena ulica kod Trga Nikole Pašića, na delu od Bulevara kralja Аleksandra do Terazija, kao i Dečanska na delu od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela.

Međutim, zbog totalnog kolapsa u saobraćaju ovog popodneva širom prestonice, odlučeno je da ove saobraćajnice budu hitno otvorene u 17.20! 

Podsetimo, za 17h je ispred Skupštine Srbije bio najavljen protest vozača nezadovoljnih cenom goriva. Prema podacima sa društvenih mreža na protestu je bilo oko 50-ak ljudi uz prisustvo ogromnog broja snaga bezbednosti.