Potpuno se zatvara Pančevački most!

Železnički i drumski saobraćaj preko Pančevačkog mosta biće potpuno obustavljen tokom noći, od 22. do 24. novembra i od 29. novembra do 1. decembra.

Kako se navodi u saopštenju, predviđeno je da se radovi u navedenim terminima na Pančevačkom mostu odvijaju subotom, nedeljom i ponedeljkom, i to od 00.00 – 02:00 sati i od 03:00 do 05:00 sati ujutro, dok će između 02:00 i 03:00 sata Pančevački most biti otvoren za drumski saobraćaj.

“Železnice Srbije” dobile su sve potrebne dozvole i odluke za zatvaranje drumskog saobraćaja preko Pančevačkog mosta u navedenim terminima. Radove izvodi kompanija RŽD Internešenel, zadužena za realizaciju ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

U periodu dok je Pančevački most zatvoren za drumski saobraćaj, njime će moći da prolaze samo vatrogasna i kola Hitne pomoći, odnosno druga vozila kojima to odobri MUP Srbije. Sva ta vozila, kojima bude odobreno da u vreme zabrane saobraćaja pređu preko Pančevačkog mosta, moraće da poštuju drumsku signalizaciju koja će na tom mestu ovom prilikom biti postavljena zbog izvođenja radova.

Zatvaranje Pančevačkog mosta za drumski saobraćaj u navedenim terminima neophodno je zbog obezbeđenja radova pri geodetskom snimanju nultog stanja čelične konstrukcije mosta i u skladu je sa ugovorenom dinamikom radova na mostuloading...