Pridružili se prosvetarima, advokatima i studentima: Sutra štrajk radnika GSP

Sindikati GSP-a Beograd održaće sutra protest na platou izpred Palate pravde kako bi skrenuli pažnju na dužinu trajanja sudskih postupaka za napade na vozače.

Predstavnici Saobraćajnog sindikata GSP-a, reprezentnativnog Sindikata GSP “Nezavisnost”, Sindikata vozača, Sindikata Evrovozač i Novog sindikata komunalaca Beograda protestom žele da podrže kolege koji su žrtve napada i da im poruče da nisu sami u tome prenosi B92.
– Sutra je suđenje jednom od napadača na kolegu vozača autobusa, ali koje nažalost traje već godinama. To nije usamljen slučaj, ni suđenje za napad na koleginicu-vozača tramvaja, koja je brutalno pretučena, takođe, nije završeno – ističe se u saopštenju sindikata.
Suđenja u proseku traju četiri godine, na presudu se čeka godinama i uvek postoji razlog za odlaganje, upozoravaju sindikati.
– Vozači u javnom prevozu rade veoma odgovoran posao, a sada su im produžetkom radnog vremena otežani i uslovi rada, pa im još samo treba da razmišljaju o tome da li će neko da ih napadne. Zbog toga tražimo da se već jednom u sve autobuse uvedu kamere i urade odvojene kabine – ističe u saopštenju predsednik Saobraćajnog sindikata Aleksandar Jokić.
Na protestu će biti nekoliko vozača koji su bili napadnuti prethodnih godina koji kao najveći problem vide neažurnost sudova i sudija i rešavanje starih predmeta.loading...