Pronađen mladić sa teškim povredama glave u Žarkovu

Burna noć Hitnoj pomoći donela je dva ranjena muškarca. Jedna osoba je povređena u udesu, dok je druga nađena jutros na Žarkovu sa ozbiljnim povredama glave.

Jedan teško povređen mladić nađen je rano jutos na ulici u beogradskom naselju Žarkovo, rečeno je u Hitnoj pomoći. Hitna pomoć je došla na poziv policije i oko 05:30 sati na uglu ulica Trgovačke i Jablaničke zatekla 22-godišnjeg mladića teško povređene glave, a konstatovan je i potres mozga. Nije poznato kako se povredio mladić koji je prevezen na Vojno medicinsku akademiju.

Muškarac star oko 48 godina lakše je povređen kao vozač u saobraćajnom udesu, koji se dogodio oko 04.50 časova na Starom savskom mostu u Beogradu, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Muškarac je zadobio povredu glave, a prevezen je na VMA, rekla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 107 intervencija od kojih 16 na javnim mestima, a za protekla 24 časa 241 intervenciju od kojih 64 na javnim mestima, precizirala je Macura. Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, srčani bolesnici i hipertoničari, rekla je portparol Hitne pomoći.

Macura je savetovala nošenje slojevite odeće i prikladne obuće, uzimanje tečnosti, voća i povrća i unošenje što manje soli u organizam. Portparol Hitne pomoći je upozorila da bi visok vazdušni pritisak mogao kod pojedinih osoba izazvati glavobolju i da je potrebno čuvati se mogućeg nevremena.