Prosečan dan u Obrenovcu: Ustaneš, otreseš buve i kreneš na posao…

Uprkos tome što domaći mediji sve manje pišu o katastrofalnim poplavama i njihovim posledicama koje su pre više od mesec dana zadesile Srbiju, žitelji Obrenovca i drugih ugroženih gradova još uvek nemaju mogućnosti za normalan i dostojanstven život.

Jedino se na društvenim mrežama i dalje priča o ugroženom stanovništvu koje pokušava da se oporavi od nezapamćene prirodne katastrofe. Oni putem Fejsbuka i Tvitera svakodnevno apeluju i pokušavaju da ukažu medijima i vlastima da se u njihovim rodnim mestima i dalje ne živi normalno.

Najglasniji su oni iz Obrenovca, koji su možda i najviše propatili. Jedna žiteljka ove beogradske opštine na Tviteru je podelila sa svima koji žele da slušaju kako sada izgleda jedan prosečan dan jednog prosečnog Obrenovčanina.

„Ustaneš ujutru u 5… otreseš buve sa sebe, srećan što imaš vode za tuširanje. nemoj da piješ tu vodu. Tehnička je… Posle tuširaš buve raznim preparatima. Dođe ti da zapališ stan od muke, ali neće da gori. Vlaga od poplave je još uvek u njemu…”

Ovo je samo početak, a mi vam prosečan dan ove Obrenovčanke prenosimo u celosti: