Rešen problem smeštaja dece obolele od raka: Roditeljska kuća na Vračaru

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) otvorilo je danas Roditeljsku kuću u Beogradu, a čime će trajno biti rešen smeštaj mališana i njihovih porodica iz cele Srbije, koji se leče u glavnom gradu.

– Otvaranjem ove kuće okončani su petogodišnji napori Udruženja da obezbedi siguran smeštaj porodicama i realizuje sredstva brojnih donatora koji su pomogli pri ostvarenju cilja. Visina iznosa prikupljenih donacija, koji je u celosti uložen u kupovinu kuće, bila je 300.000 evra – rekao je predsednik UO Udruženja Todor Mančić, navodi se u saopštenju. Novac je, dodao je, u potpunosti obezbeđen zahvaljujući plemenitosti brojnih individualnih donatora, institucija i kompanija.

– Nakon neuspelih pregovora oko vlasništva nad Doktorovom kulom, bili smo prinuđeni da odustanemo od njene rekonstrukcije – istakao je Mančić.

On je rekao i da je ta kuća u odličnom stanju, da se nalazi u mirnom okruženju, u blizini klinika i da ispunjava sve potrebne uslove.

Može da primi osam porodica i nalazi se na Vračaru u Ulici Vukice Mitrović 32, a na površini od 250 kvadratnih metara smešteno je sedam porodičnih soba – dva dnevna boravka, dve kuhinje, četiri kupatila i terasa sa malim dvorištem.

– Objekat je u potpunosti opremljen i spreman da primi svoje prve stanovnike – rekao je Mančić.loading...