Saobraćajne nesreće u junu odnele 10 života

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije u Beogradu Nedeljko Munas rekao je danas da je u prve tri nedelje juna u glavnom gradu, u saobraćajnim nesrećama, poginulo 10 osoba i apelovao na vozače da voze savesno i poštuju propise.

– U junu je, uključujući i ovu tragediju koja se jutro dogodila stradalo 10 osoba, dok je prošle godine u istom mesecu poginulo 12. To znači da je Beograd ipak bezbedonosno pozitivanom odnosu – kazao je za agenciju Beta Munjas.

Upitan da li se zna šta je uzrok nesreće u kojoj je poginulo pet mladića, on je odgovorio da je sve još u fazi istrage.

– Tužilac je završio istragu, ali sve ovo što pišu mediji o brzini o 220 kilometara na sat, sve su to insinuacije, priče. Činjenica je da se dogodila tragedija i da su mladi ljudi stradali”, kazao je Munjas.

Mladići su imali oko 18 godina, a nesreća se dogodila nešto posle pola četiri na Batajničkoj petlji, kada je njihov automobil sleteo sa puta i udario u betonski zid.

Munjas je kazao da vozači često ne poštuju propise i znakove i da na taj način ugrožavaju svoju sigurnost i bezbednost drugih osoba.

– Proces saobraćajne edukacije je dugročan, mi pokušavamo preko noći nešto da promenimo, ali to ne ide tako. Da bi se stvari poboljšale neophodno je krenuti od osnovnog obrazovanja, policija je zadnja koja tu treba da se pojavi – kazao je Munjas.

On je naveo i da je od početka godine u Beogradu stradilo 37 osoba, dok za godinu dana u glavnom gradu strada oko 160 ljudi.