Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa posle kojih su lekari zbrinuli šest osoba, među kojima i sedmogodišnjeg dečaka i jednogodišnju devojčicu.

Kako je izjavila jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura, u udesu oko 19.25 časova u Ulici Jeremije Stanojevića u Zemun Polju žena stara 53 godine zadobila je povrede glave, lakta, kolena i slabinskog predela leđa, a prevezena je u Urgentni centar.

Tom prilikom žena stara oko 33 godine zadobila je povredu grudnog koša. Dečak uzrasta sedam godina zadobio je povredu levog lakta, dok jednogodišnja devojčica nije imala vidljivih povreda, istakla je Macura.

Sve troje su prevezeni u Dečiju kliniku u Tiršovu ulicu, dodala je portparol Hitne pomoći.

U udesu oko 21.50 časova na Zrenjaninskom putu devojka stara oko 21 godinu zadobila je istegnuće vrata i povredu glave, odnosno posekotinu slepoočnog dela glave, kazala je Macura.

Tom prilikom žena stara oko 74 godine zadobila je istegnuće vrata i osećala je bol u levom ramenu, navela je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 127 intervencija od kojih 21 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 280 intervencija od kojih 93 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali srčani bolesnici i osobe sa hipertenzijom, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala adekvatno oblačenje, uzimanje tečnosti i oprez u saobraćaju.loading...