Spremite pitanja: NZS sutra odgovara nezaposlenima

Građanima će biti predočen spisak slobodnih radnih mesta, mogućnosti prekvalifikacije i dodatne obuke, a moći će i da testiraju svoje profesionalne sposobnosti.

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) Srbije najavila je da će sutra odgovarati na pitanja građana o zapošljavanju i angažovanju nezaposlenih u sanaciji štete od poplava.

Predstavnici NSZ i Ministarstva rada organizovaće skup na početku Knez Mihihalove ulice u Beogradu gde će od 10 do 15 sati sve zainteresovane obavestiti o planiranim javnim radovima u koje bi mogli da se uključe nezaposleni.

Građanima će biti predočen spisak slobodnih radnih mesta, mogućnosti prekvalifikacije i dodatne obuke, a moći će i da testiraju svoje profesionalne sposobnosti. Poslodavcima će biti predstavljene mere podrške pri zapošljavanju novih radnika, posebno osetljivih kategorija. – Aktivnim pristupom NSZ nastoji da svoju delatnost približi građanima i utiče na veće interesovanje za korišćenje programa namenjenih podsticanju zapošljavanja – saopštila je NSZ.