SRAMOTA kakav hleb jedemo: Korica naizgled perfektna, a iznutra užas!

Kakav to hleb jedemo, zapitao se Ivan, navodeći da je pre dva dana kupio hleb sa urednim rokom trajanja, a da je, kada je skinuo celofan pred ručak zatekao buđ na kriškama. Kada je otišao u jedan od beogradskih supermarketa da se požali i upozori prodavce, poslovođa mu je rekao da je "to za taj hleb uobičajeno", kao i da "redovno upozorava proizvođača na problem".

– Ovo ne bi bio problem da mi se to već drugi put ne dešava sa istim hlebom u poslednjih par dana. Rok trajanja hleba je do 7. jula – objašnjava on zašto je otišao da reklamira hleb.

Poneo je sa sobom hleb da pokaže prodavcima.

– Poslovođa supermarketa me je ljubazno primio i čim je video koju kesu nosim počeo je da se smeška i rekao da već duže vreme upozorava proizvođača ovog hleba na problem. Odgovor koji je on dobio od proizvođača je da radnici pakuju hleb dok je vruć, pa se zato ubuđa?! Ovaj hleb ne zaslužuje naziv koji nosi, jer moja baka pravi 100 puta bolji hleb, niti je za “klasu bolji” od ostalih hlebova, osim ako neko ne voli da jede buđ – revoltiran je naš sugrađanin.

On navodi da je pokušao da kontaktira proizvođača, pekaru „Klas”, ali da se pokazalo da su mu se mejlovi vraćali, uz poruku da su adrese na koje je slao upozorenje – nevažeće.

I pokušaj „Blica” da stupi u kontakt sa proizvođačem mejlom i pozivajući službene telefone nije urodio plodom.