SRAMOTA Obrenovčani u šatorima čekaju zimu!

U katastrofalnim majskim poplavama jedan od gradova koji je najgore prošao je Obrenovac. Tamo ugroženi i dalje čekaju pomoć i strahuju od hladne zime.

U veliki broj domova je posle poplave ostala vlaga pa u njima još uvek nije moguć život. Iako su građani na sve načine pokušali da do zime srede kuće koliko mogu, ljudi će po svemu sudeći hladno vreme provesti van svojih domova.

Država je nakon poplava obećavala da će svi ugroženi imati dom nad glavom do jeseni, a onda su taj rok pomerili do zime. Napolju je već danima niska temperatura, a pojedini Obrenovčani će zimu dočekati u hladnim šatorima.

Ova sudbina snašla je i Đorđa Lazarevića iz Rvata u Obrenovcu.

On je u potresnoj ispovesti za Kurir ispričao kako hladne dane provodi u vatrogasnom šatoru, koji je postavio u dvorištu kuće.

– Živim pod šatorom, tu i spavam, gde ću?! Kuću mi je poplava skroz uništila. Hladno je, pa sipam vrelu vodu u dve dvolitarske flaše i s tim spavam pod ćebetom, moram nekako da se ugrejem – rekao je Lazarević za Kurir.

On je ispričao da je u kući skinuo sve do cigle, ali vlage i dalje ima. Kako je rekao, do proleća ništa ozbiljnije ne može da se uradi.

Lazarević je na kući postavio nove prozore i počeo je da obnavlja stolariju, ali život u kući još uvek nije moguć.loading...