SREĐUJE SE CENTAR BEOGRADA: Završena Kralja Milana, od sledeće nedelje se sređuje TRG REPUBLIKE i radove ćemo pratiti UŽIVO

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević obišao je danas završene radove u Ulici kralja Milana u kojoj je pre četiri dana došlo do pucanja vodovodne cevi u delu kod Resavske ulice.

Trg republike
Wikipedia/BraneJ

Nikola Nikodijević rekao je novinarima da je od Ulice kralja Milutina do Resavske došlo do neplaniranih radova, nakon pucanja vodovodne cevi u Ulici kralja Milana i dodao da je iskorićena prilika da se uz sanaciju vodovodnih cevi završi i postavljanje asfalta.

On je dodao da je u ovom trenutku došlo do još dve neplanirane havarije, odnosno pucanja cevi u Kosovskoj i na vrhu Bulevara Kralja Aleksandra i da će radovi na sanaciji vodovodnih cevi i postavljanju asfalta trajati 48 sati.

Naše instalacije, vodovodne i toplovodne cevi su starije i više desetina godina, a neke su čak starije i od pola veka i tokom zimsih i letnjih sezona dolazi do pucanja cevi – istakao je predsednik gradske Skupštine i dodao da je takva situacija bila i u kralja Milana.

Govoreći o daljim radovima, Nikodijević je kazao da će ove nedelje početi radovi na Trgu Republike, koji će prema obimu posla i vrsti radova biti specifični.

Radiće se u tri smene, a radovi će trajati 420 dana. Gradjani će putem video linkova moći da prate uživo kako se odvijaju radovi – kazao je on i dodao da se do marta iduće godine saobraćaj na trgu neće zaustavljati, a da će nakon toga pojedini smerovi biti zaustavljeni zavisno od saobraćajnica koje se budu rekonstruisale.

On je kazao da se radovi u Ulici knjeginje Zorke odvijaju planiranom dinamikom i do će do 3. septembra biti potpuno rekonstruisana ulica i puštena u saobraćaj, što važi i za Takovsku ulicu.

Nikodijević je rekao da sledeće godine kreću radovi u ulicama 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, a da se očekuje rekonstrukcija Ulice kneza Miloša koja treba da omogući veći protok saobraćaja i saobraćajnih traka.

“U Beogradu se u ovom trenutku izvode radovi u velikom broju ulica, radi se 40 kilometara različitih vrsta puteva, opštinskih, gradskih i puteva u nadležnosti države”, podsetio je Nikodijević.