SUTRA JE ‘DAN D’: Građani danas ‘nadgledali’ finalne radove na ‘Pupinovom mostu’ (FOTO)

Pred sutrašnje otvaranje 'Pupinovog mosta', koji će povezivati Zemun i Borču i tako mnogima olakšati svakodnevno kretanje, danas smo zatekli vredne radnike koji su finalne radove privodili kraju. Oko još neotvorenog mosta svakog trenutka prolaze građani, željni da već zauzmu red i budu svedoci spajanja dva velika beogradska naselja.

Gradska služba za informisanje danas je podsetila da je dosadašnja i jedina veza između dve obale Dunava kod Beograda bio drumsko-železnički Pančevački most, odavno preopterećen saobraćajem. Zbog toga će novi, ”Pupinov most” služiti kao alternativa mnogima koji svakodnevno, bespotrebno kruže i upadaju u saobraćajne gužve.

– Prezadovoljan sam mostom. Toliko dobro izgleda da nemam reči. Hvala bogu da su završili i da ćemo sada moći ”za sekundu” da budemo u Borči. Znate, ja sam penzioner i često mi je dosadno kod kuće. Rešavam ukrštene reči, sudoku, pa mi i to dosadi, a mnogo volim da šetam. Sada ću moći uveče sa ženom da laganom šetnjom pređem most, gde ćete bolju rekreaciju – konstatovao je 66-godišnji Zemunac.

Dok radnici uveliko posao privode kraju, građani se ”muvaju” okolo u želji da saznaju kada sutra treba da budu na otvaranju.

– Ne daju mi da se prošetam sada, kažu dođite sutra na otvaranje. Mnogo mi se dopada kako su uradili i mislim da će umnogome da olakša ljudima putovanja. Nadam se i da će rasteretiti Pančecvački most jer tamo je sada haos. Stvarno mi se čini mnogo funkcionalnije nego onaj ”Most na Adi”. Tamo kao da nema ni kraja ni početka, obična je atrakcija – priča gospodin koji samo ”nadgleda” finalne radove. 

– Ja stanujem ovde u naselju. Ne možete ni da zamislite koliko nama ovo znači. Moj sin je sa drugarom već prešao preko mosta i kaže da je fantastično urađen. Baš se radujem – rekla nam je 67-godišnja baka, pa je onda usputno pitala: ”A je l’, kad je otvaranje?”

Povezivanjem Borče i Zemuna mostom, teretna vozila se uklanjaju iz obodnih ulica centra Beograda: Savske, Karađorđeve, Bulevara Vojvode Bojovića, Mije Kovačevića, Ruzveltove, Dimitrija Tucovića, Batutove, Bulevare Kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića.

Život će svim građanima koji žive u ovim delovima grada biti olakšan kada u četvrtak premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kine Li Kećijang svečano otvore most.