Mnogi sugrađani bili su neprijatno iznenađeni ovih dana kada ih je kontrola zatekla u autobusu sa nevalidiranom kartom. Evo i zašto.

Iako su mnogo puta najavljivali i ovaj korak u pokušaju srečavanja švercovanja, izgleda da je kompanija “Bus plus” ovoga puta ozbiljna u nameri da spreči građane da se besplatno voze u javnom prevozu.

Naime, kada kontrola uđe u autobus, otkucavanjem svojih kartica oni blokiraju validator, čime sprečavaju ljude da naknadno očitaju svoju kartu.

Našoj redakciji javila se Beograđanka kojoj se upravo to i dogodilo:

– Vozila sam se na liniji 88, i kod Sajma je ušla kontrola. Priznajem, kartu otkucavam samo u takvim slučajevima, pa sam, čim sam videla da su krenuli u kontrolu, krenula ka validatoru. Međutim, kada sam prinela svoju kartu aparatu, videla sam da je blokiran, a da preko celog ekrana piše “kontrola”, tako da sam bila primorana da dam svoje podatke kontrolorima – ispričala nam je ova Beograđanka.

Dakle, šverceri, otvorite četvore oči, jer ova taktika više ne pali. Jedino ostaje pitanje kako će se otkucati ljudi koji su u prevoz ušli na istoj stanici kao i kontrolori.loading...