Tinejdžer izboden nožem na Zvezdari

Tokom noći u Beogradu se dogodio saobraćajni udes u kojem su povređene dve osobe, od kojih jedna teže, a jedan mladić je uboden nožem, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Mladić star oko 19 godina je oko 00.10 časova u Ulici Svetozara Radojčića na Zvezdari zadobio ubodnu ranu u predelu između lopatica, rekla je dr Macura.

Mladić je, prema prvim saznanjima, bio alkoholisan, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Dve ženske osobe, koje su se nalazile na motoru, povređene su u udesu, koji se dogodio oko 21.30 časova u Ulici Olge Jovičić u Kotežu, rekla je Macura.

– Tom prilikom teže je povređena ženska osoba stara oko 28 godina koja je zadobila povrede glave i leđa u slabinskoj regiji, potres mozga i uganuće levog skočnog zgloba – istakla je dr Macura.

Devojka stara oko 20 godina, vozač motocikla, zadobila je povredu glave, rascep usne i povredu levog kuka, rekla je dr Macura i dodala da su obe osobe prevezene u Urgentni centar.

Saobraćajni udes se dogodio i oko 22 časa u Južnom bulevaru 112, ali je jedno lice odbilo bolnički tretman, navela je dr Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu do 06.00 sati obavila 107 intervencija od kojih 19 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 246 intervencija od kojih 67 na javnim mestima.

Lekarima su se najčešće obraćali srčani bolesnici, astmatičari i psihijatrijski pacijenti, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala uzimanje tečnosti, nošenje boce sa vodom, uzimanje vitamina, adekvatno oblačenje i oprez u saobraćaju.