Tokom vikenda akcija raščišćavanja ‘divljih’ deponija

Za dane vikenda, 1. i 2. marta, ekipe JKP 'Gradske čistoće' nastavljaju akciju besplatnog odnošenja kabastog smeća i raščišćavanja nelegalnih deponija.

– Za potrebe uklanjanja oko 600 kubika raznog komunalnog otpada i pokošene trave sa prostora Ade Ciganlij, biće angažovano osam  transportnih vozila i dve građevinske mašine – kažu u Čistoći.

Tokom dana vikenda ekipe preduzeća će sanirati i ogromnu nelegalnu deponiju zemlje i građevinskog šuta, koja se nalazi u naselju Krnjača kod Velikog blata.

Divlje deponije daju ružnu sliku o našem gradu a pored toga predstavljaju i potencijalnu opasnost po zdravlje sugrađana, što oni koji ih iznova prave, stalno zaboravljaju.

– Ne postoje gradske opštine koje su najugroženije, jer „divljih” deponija nažalost ima u svim delovima grada i na svim lokacijama predstavljaju ozbiljan problem – kažu u ovom preduzeću.

Ovom akcijom žele da skrenu pažnju sugrađanja da ne bacaju otpad tamo gde mu nije mesto.

– Da umesto na zelene površine na prilaznim putevima Beogradu smeće iz svojih vozila izbace u prvi kontejner. Da šut ne ostavljaju pored kontejnera i na javne ili privatne površine, već da se jave „Gradskoj čistoći” koja će taj šut deponovati na način koji je propisan i koji ne ugrožava životnu sredinu – apeluju u Čistoći.
„Čistoća” podseća da je „Vinča” jedina javna deponija u Beogradu, a da Beograd pripada svima nama, i da ga samo zajedno možemo učiniti zdravijim, čistijim i lepšim mestom za život.loading...