Tri osobe povređene u saobraćajnim udesima

Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac star oko 27 godina je u udesu, koji se dogodio oko ponoći u Ulici Vojislava Ilića, zadobio, kako se sumnja, prelom nosa, a prevezen je na VMA, rekla je Macura.

Muškarac star oko 33 godine je u udesu oko 23.15 časova u Radničkoj ulici zadobio povredu istezanje vrata, a prevezen je na VMA, istakla je portparol Hitne pomoći.

Mladić star oko 25 godina u udesu oko 20.15 časova u Ulici Španskih boraca zadobio je povredu desnog stopala, a prevezen je u KBC Zemun, kazala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 89 intervencija od kojih 20 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 240 od kojih 90 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali pacijenti sa bolom u grudima, astmatičari, osobe sa hipertenzijom i psihijatrijski bolesnici, dodala je Macura.

Macura je upozorila da nestabilno vreme može uticati na pojavu astmatičnog napada i bola u grudima, da je potrebno čuvati se nevremena i nositi kišobran.Portparol Hitne pomoći je savetovala laganu i za hronične bolesnike doziranu fizičku aktivnost, uzimanje tečnosti, ishranu koja je prilagođena letnjoj sezoni i veliki oprez u saobraćaju.