U dva saobraćajna udesa četiri osobe povređene

Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su četiri osobe povređene, izjavila je jutros Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Tri osobe su povređene u udesu koji se dogodio oko 22.40 na raskrsnici ulica Pilota Mihaila Petrovića i Mile Dimić, rekla je Macura.

Muškarac (36), vozač, zadobio je povredu glave, istezanje vrata i povredu grudnog koša, istakla je portparol Hitne pomoći.

Devojka (20) je tom prilikom zadobila povredu glave, a žena (71) povredu grudnog koša, kazala je Macura.

Muškarac (28), oko 23.15 sati prilikom pada sa motora u Terazijskom tunelu zadobio je povredu desnog kolena i oguljotinu butine, a prevezen je u Urgentni centar, objasnila je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 93 intervencije od kojih 21 na javnom mestu, a za protekla 24 sata ukupno 235 intervencija od kojih 76 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se, osim hroničnih bolesnika kao što su srčani i astmatičari, često obraćali i psihijatrijski pacijenti, navela je portparolka Hitne pomoći.

Macura je, posebno osobama sa hipertenzijom, savetovala redovnu terapiju, a hroničnim bolesnicima redovnu kontrolu arterijskog krvnog pritiska.

Portparolka Hitne pomoći je savetovala adekvatno oblačenje, polučasovne šetnje, oprez u saobraćaju, a zaposlenima blagovremeni polazak na posao.