U tri saobraćajna udesa povređena trojica starijih muškaraca

Tokom noći i jutra u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene, izjavila je Tanjugu načelnik smene u Hitnoj pomoći dr Mara Petrović.

Muškarac star 62 godine u udesu, koji se dogodio oko 05.20 na uglu ulica Maksima Gorkog i Cara Nikolaja Drugog, zadobio je kontuzije grudnog koša, levog kolena i desnog skočnog zgloba, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je dr Petrović.

U udesu koji se dogodio oko 22.05 u Ulici Jurija Gagarina kod kineskog tržnog centra muškarac star 57 godina zadobio je kontuzionu povredu glave, istegnuće mišića vrata i kontuziju leđa, a prevezen je u KBC Zemun, istakla je dr Petrović.

Muškarac star 62 godine, biciklista, u udesu oko 20.40 u Dubrovačkoj ulici u opštini Stari Grad zadobio je lakšu kontuzionu povredu levog kolena, dodala je načelnik smene u Hitnoj pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila intervencija 87 intervencija od kojih 26 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćali astmatičari i srčani bolesnici, precizirala je dr Petrović.

Dr Petrović je savetovala građanima i pacijentima redovnu terapiju, laganu fizičku aktivnost, uzimanje lakše hrane, unos dovoljno tečnosti u organizam, odmor i da u najtoplijem delu dana da ne izlaze napolje.