UHAPŠEN brojač putnika koji je IŠUTIRAO starca iz tramvaja (VIDEO)

Policija je uhapsila brojača putnika koji je danas u tramvaju na liniji broj išutirao starijeg građanina koji je želeo da uđe na zadnja vrata.

U pitanju je Stefan Đikanović i njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i u tom roku će biti saslušan kod tužioca, rekla je portparol Prvog osnovnog javnog tužilaštva Irena Bjeloš.

Ona je navela da policija i tužilastvo poseduju snimak incidenta na osnovu kog je identifikovan osumnjičeni. Na teret mu se stavlja krivično delo nasilničko ponašanje, rekla je Irena Bjeloš.

Oštećeni starac i svedoci incidenta pozvani su da se jave policiji, kako bi ovaj slučaj bio rasvetljen do kraja.

Čitav slučaj zabeležen je u Dušanovoj ulici na Dorćolu, kada je brojač putnika šutirao i gurao starca koji pokušava da uđe u vozilo.

Direkcija za javni prevoz Beograda saopštila je da će muškarac zadužen za brojanje putnika koji je danas napravio incident na tramvajskoj liniji 2 biti udaljen s posla i da će protiv njega biti podneta krivična prijava.

– Odmah po dobijanju informacije o incidentu, uspeli smo da u veoma kratkom roku utvrdimo identitet osobe koja je napravila incident. On će u najkraćem roku biti udaljen s posla i protiv njega će biti podneta krivična prijava – kazao je predstavnik Direkcije za javni prevoz grada Beograda Stanko Kantar.

On je kazao da Sekretarijat za saobraćaj nije direktno angažovao ljude za posao brojanja putnika, već je taj posao na tenderu poveren kompaniji CEP, koja je preko omladinskih zadruga angažovala više od 400 radnika.

Prema rečima Kantara, kompanija CEP je zbog tog incidenta već
kontaktirala MUP.

Ovaj snimak je zabeležio mladić koji je čekao na stanici, a onda to i objavio na Jutjubu.

 

Pogledajte nedolično ponašanje momka zaposlenog kao brojač u gradskom prevozu.

Podsetimo, skoro se na sajtu Studentske i omladinske zadruge pojavio oglas za posao ”brojača utnika”.

Prednost za prijavljivanje na posao imali su učenici i studenti do 26 godina starosti.

Oni su sa radom počeli krajem oktobra, a plaćeni su svega 180 dinara na sat.