Upoznajte Beograd na jedan sasvim nov način, kako ga ne znaju ni oni koji su rođeni u njemu! (FOTO)

Ovakav obilazak Beograda sigurno niste mogli ni da zamislite! Beograd na dva točka!

Od petka, 27. juna Beograd će postati bogatiji za turu „Belgrade Grand Tour – Smile & Ride”. Ona će počinjati svakog dana u nedelji u 13 časova ispred hotel Jugoslavija.

– Turistička organizacija Beograda redovno organizuje ture u saradnji sa nekom od receptivnih agencija. Ova tura je organizovana u saradnji sa Glob Metropoliten tursom. Oni su u saradnji sa grupom mladih ljudi došli na ideju da naprave ovu turu – Beograd na dva točka. Tura će biti aktuelna do kraja oktobra, početka novembra, u zavisnosti od vremenskih uslova, a sledeće godine već planiramo da startujemo od početka maja – rekla je za Dnevno.rs Tijana Miljković, pomoćnik sekretara Gradske uprave grada Beograda sekretarijata za privredu.

Tura će trajati tri do četiri sata, u zavisnosti od gužvi, a tokom jula će biti proširena i relaks varijantom, jednočasovnim boravkom na Beogradskom moru – Adi Ciganliji.

– Turistička organizacija Beograda ima svoj info centar u Knez Mihajlovoj, i to je jedno od prodajnih mesta za ovu turu, zatim mesto odakle se i polazi, Hotel Jugoslavija, ali i u kancelariji Glob Metropoliten tursa – istakla je Tijana.

Ovo je idealna tura za mlađe generacije, ili one ljude koji vole avanturu. Važno je napomenuti da vespe ne mogu da dostignu brzinu veću od 60 kilometara na čas, kao i da su bezbednosne kacige obavezan deo opreme, tako da je sve maksimalno bezbedno. Ukoliko neko ne zna da vozi vespu, postoji mogućnost da vas vozi vodič.

Tura obuhvata obilazak najznačajnijih znamenitosti grada Beograda, uz nekoliko zaustavljanja za predah i fotografisanje. Vodič uvek ide sa turistima, a sa njim ste povezani slušalicama i komunikatorima, tako da možete da čujete sve zanimljivosti o ulicama, parkovima, zdanjima, crkvama, Hramu Svetog Save, čuvenim beogradskim kafanama i gradskim mitovima…

Upravo zbog ovoga, Beograd će ovog leta biti grad neverovatne energije koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Tura obuhvata sledeće lokacije:

Hotel Moskva
Skupština Grada Beograda
Skupština Srbije
Vlada Republike Srbije
Crkva Svetog Marka
Kafana Čubura
Kafana Kalenić
Hram Svetog Save
Fudbalski stadion Crvena Zvezda
Muzej Istorije Jugoslavije
Konak Kneza Miloša
Košutnjak
Topčiderski park
Novi most na Adi
Tematski park „Terazije 1930”
Beogradska Arena
Palata Srbije (SIV)

Cena ture od 4 sata iznosi 35 evra po osobi.

U cenu je uračunato iznajmljivanje skutera, turistički vodič sa licencom koji odlično govori engleski jezik, zaštitna kaciga, radio sa slušalicama, kofer na skuteru, gorivo, ulaznica za muzej, besplatno piće na početku turem punjač za dva smart mobilna telefona.

Za realizaciju ture potrebno je da se prijavi minimum dve osobe.