VANDALIZAM Uništena muzička fontana na Tašu, krivi maturanti

Beogradski učenici završnog razreda srednje škole danas su u 'raspevanu' fontanu na Tašmajdanu prosuli detrdžent, a kasnije su se u njoj i kupali.

Radnici JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” najavili su da će ispirati i sanirati Muzičku fontanu u Tašmajdanskom parku od deterdženta koji su u nju danas sipali đaci beogradskih škola.

Đaci su na Tašmajdanu danas proslavljali maturu, a kako se navodi u saopštenju tog preduzeća, oni su, nakon sipanja deterdženta, slavlje nastavili kupanjem u fontani, zbog čega su ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i komunalne policije izašle na lice mesta kako bi omogućile neometan rad fontane.

Vreme koje je potrebno da bi se fontana osposobila i pustila u rad je oko deset sati.

U saopštenju se apeluje na Beograđane da čuvaju gradske fontane i maturante da proslave održavaju pored fontana “jer su one jedan od najlepših ukrasa grada i kako bi ostale prijatno mesto za sve sugrađane i posetioce Beograda”.

„Beogradski vodovod vodi brigu o radu 40 fontana u gradu. Često se dešava da nesavesni građani u fontane ubacuju otpatke i druge materijale, koje narušavaju lep izgled i rad fontana. Ako budu ugrožavane kao do sada, nećemo biti u mogućnosti da ih neprekidno održavamo u besprekornom stanju, u kakvom su sada”, poručilo je to preduzeće.