VELIKO UPOZORENJE ZA VUČIĆA: DSS na ulazu u Predsedništvo Srbije ostavio Ustav, naočare i LISICE!

Aleksandar Vučić
BETA

Nekoliko desetina članova DSS-a nosilo je tokom šetnje od Trga Nikole Pašića do zgrade Predsedništva stranačke i zastave Srbije, kao i transparente na kojima je pisalo "Osam vekova za jedan mandat", "Srbija je Kosovo", "Ustav je obavezna lektira, pročitaj je!".

 

Članovi Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) ostavili su danas na ulazu u Predsedništvo Srbije po jedan primerak Ustava i Krivičnog zakonika Srbije, ali i naočare i lisice kako bi na simboličan način upozorili predsednika Aleksandra Vučića da je predaja Kosova i Metohije “protivustavno delovanje” za koje je predviđena zatvorska kazna.

Nekoliko desetina članova DSS-a nosilo je tokom šetnje od Trga Nikole Pašića do zgrade Predsedništva stranačke i zastave Srbije, kao i transparente na kojima je pisalo “Osam vekova za jedan mandat”, “Srbija je Kosovo”, “Ustav je obavezna lektira, pročitaj je!”.

Obraćajući se novinarima ispred zgrade Predsedništva Srbije, predsednik DSS Miloš Jovanović ocenio je da svakim danom postaje sve jasnije da je Vučićeva politika prema Kosovu i Metohiji doživela krah.

Vučić već šest godina kupuje vreme ne da bi uradio nešto za državu već da bi Srbija lakše prihvatila kako je rekao, bolno rešenje za Kosovo. Posle šest godina na vlasti, Vučić je danas došao do toga da se po pitanju Kosova i Metohije zalaže za rešenje koje je ranije nudio Čedomir Jovanović, kazao je Jovanović.

Navodeći da je pravnoobavezujući sporazum sa Prištinom “sve drugo osim rešenja”, Jovanović je ocenio da bi priznanjem nezavisnosti Kosova, bila otvorena i pitanja Raške oblasti, juga centralne Srbije, Vojvodine.

Ako to Vučić uradi, osudiće nas da se u narednih 30 godina bavimo geopolitičkim problemima. Pitanje Kosova i Metohije je pitanje naše budućnosti, a nje nema ako je zasnovana na predaji i porazima – kazao je predsednik DSS.