Vesić najavio: Putnici koji redovno plaćaju Bus plus će biti nagrađeni, i to ovako

Vesić je na Studiju B rekao i da će naplata u prevozu biti povećana pojačanom kontrolom, uz čiju pomoć će ovog meseca biti oko 800 miliona dinara prihoda.

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će redovne platiše i putnici koji redovno overavaju kartu u gradskom prevozu biti nagrađeni određenim popustima, čime će građani biti motivisani da redovno izvršavaju obaveze.

Vesić je na Studiju B rekao i da će naplata u prevozu biti povećana pojačanom kontrolom, uz čiju pomoć će ovog meseca biti oko 800 miliona dinara prihoda.

Takođe, dodao je Vesić, u Komunalnoj policiji će biti formirano odeljenje koje se, poput onog u Londonu, bavi samo saobraćajem.

Sumirajući nedavnu posetu Londonu, Vesić je podsetio da je održan sastanak sa kompanijom “Masterkard”, koja se bavi naplatom karata u javnom prevozu u više od 70 svetskih gradova.

On je dodao i da je delegacija Beograda investitorima u Londonu predstavila prestonicu Srbije i projekte poput deponije Vinča, podzemnih garaža, druge i treće faze Veletržnice, fabrike otpadnih voda i druge projekte u kojima je moguće novac dobiti sa strane, kako bi, ne koristeći gradska novčana sredstva, doveli do toga da građani dobiju bolju uslugu.

Vesić je, kako je saopšteno iz Gradske uprave, rekao da je bilo reči i o metrou, Beogradu na vodi i drugim projektima, jer se mora zadržati pažnja potencijalnih investitora kojima se mora stalno ukazivati na isplativost beogradskih projekata.

– Beograd je veoma interesantan za investiranje i naš posao je da ih predstavimo ljudima koji imaju novac i interes da ga ulože u naš grad – rekao je Vesić.

Govoreći o otkrivanju i osvećenju spomenika caru Nikolaju u Devojačkom parku, gradski menadžer je istakao da je ponosan na uspešno završen posao koji je trajao nekoliko meseci i naglasio da je tim činom odato priznanje čoveku koji je bio veliki prijatelj srpskog naroda.

– Kada smo došli u Skupštinu grada zatekli smo prašnjavu fasciklu na koju niko do tada nije obraćao pažnju i koja je sadržavala ponudu spomenika caru Nikolaju od strane Ruske Federacije, a koji bi bili poklon Beogradu – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Gradska uprava je uredila padinu koja je do tada bila neuređena, oplemenila je i istovremeno se odužila “čoveku koji je zadužio Srbiju svojim odnosom u Prvom svetskom ratu”.

Kako je najavio, sledeće godine se nastavlja sa uređenjem zelenih površina, među kojima je i Terazijski park.

Radiće se i na obnovi fasada, uklanjanju grafita, a kako veruje, građani će ubrzo videti veliku razliku u odnosu na prethodni period.

– U sve to uključićemo i građane koji će moći da svojim predlozima doprinesu uređenju grada – zaključio je Vesić.