“VLAST NAS LAŽE SVAKODNEVNO, MORAMO DA IZAĐEMO SVI!” Zakazan veliki protest u BEOGRADU, evo KAD i GDE! (FOTO)

Protest je odobrila policija.

Protest
Facebook/Anonymous Srbija

Društvenim mrežama kruži poziv za protest koji će se održati u Beogradu, ispred Narodne skupštine u petak, 10. avgusta.

Kako se najavljuje u saopštenju koje se širi Internetom, reč je o “narodnom protestu” koji “nije stranački protest”, te nijedna “partija ne stoji iza organizovanja” tog skupa, već samo narod koji se “bori za prava većine-manjine”.

– Pozvani su svi nezadovoljni građani iz svakog nam sektora društva da se organizuju (sindikalno, kao pojedinci, grupe građana, navijačke grupe, fejsbuk grupe i najrazličitiji vidovi grupa) da dođu i izraze nezadovoljstvo prisustvom, transparentima, skandiranjem, uzvikivanjem najrazličitijih parola ili govorom na megafonima o svim nam gorućim pitanjima društva, zahtevanjem ODGOVORNOSTI I OSTAVKI ČLANOVA VLADE koji su svojim LAŽNIM obećanjima, koja nisu ispunjena, prevarili NAROD KOJI IH PLAĆA, GLAS NEZADOVOLJSTVA I ZAHTEVA MORA DA SE ČUJE I BUDE ŠTO OPŠTIJI – navodi se u saopštenju.

Organizatori protesta navode da su nezadovoljni načinom vođenja države “sistemom bezvrednosti”, te da se ovim skupom pruža otporom svemu što građanima smeta:

Kriminalnom menadžmentu, korumpiranoj policiji, pravosuđu koji je igračka vladajućih struktura, nekompetentnom stranačkom upošljavanju, planiranom uništavanju azotare Pančevo i sličnih privrednih problema koji za cilj imaju UNIŠTAVANJE PRIVREDNOG SEKTORA ZARAD STVARANJA ROBOVSKOG I ZAVISNOG DRUŠTVA, planiranoj prodaji i predaji Kosova, oglušavanju na predat predlog zakona “Tijanin zakon” koji je bez malo potpisalo 160.000 građana, ali to VLADI nije važno jer nije predlog trenutne vladajuće partije, a tiče se bezbednosti NAŠE I VAŠE DECE – unapređenja postojećeg zakona, lista je predugačka, kap je prelila čašu – kažu organizatori.

Napominje se i da je cilj protesta “početak opštenarodnog nezadovoljstva i najrazličitijih zahteva za promenama u sistemu koji je bezvrednosan i partijski”.

Uz to, organizatori napominju i šta nije dobrodošlo na protestu 10. avgusta:

– Obeležja stranaka (zastave i simboli) NISU DOBRODOŠLA ali su članovi, simpatizeri DOBRODOŠLI sa ciljem da sistem menjamo ZAJEDNO! AKO TO MOGU GRCI, RUMUNI, MOŽEMO I MI U SRBIJI! SAMO JAKO I DO KRAJA! Cilj nam je da izađemo SVI tog datuma i jasno SVI sa mnoštvom problema koje ovo društvo nosi kažemo i zahtevamo promenu i ostavku vlasti koja LAŽE svakodnevno, a za to imamo i dokaze – navodi se za kraj.

Organizatori su podneli i foto-dokaz da je protest prijavljen i odobren.

Facebook