Vozač 95-ice danas PREPAO putnike kod Buvljaka

Svi koji se voze 95-icom znaju kakva 'golgota' je u pitanju - svakodnevna gužva, pogotovo u ove tropske dane, kada se svi borimo za samo još jedan udah. Trenutna temperatura u Beogradu je 30 stepeni, a građani se izgleda tome još nisu nadali.

 

Srećom, Solaris iz Poljske nas je baš obradovao, kada smo rešili da unesemo malo novina u saobraćaj i na ulice glavnog grada.

Kupili smo nove, plavo-žute buseve sa klimom, koji su građanima trenutno jedini spas. Verujemo da kada ih ugledate ”poludite” od sreće.

Jedna od tih novih nalazi se i na liniji 95, koja saobraća od Bloka 45 do Borče 3, u kojoj se danas dogodilo nešto sasvim nesvakidašnje.

Naime, putnici koji su danas oko 14:20 sati bili u plavo-žutoj, klimatizovanoj 95-ici, koja se u tom trenutku nalazila kod Buvljaka, prisustvovali su obraćanju vozača svima u vozilu.

Ako ne zatvorite prozore, ugasiću klimu – rekao je vozač na mikrofon, što se čulo svuda u busu.

Iako nije bio nimalo prijatan jer se građanima nije obratio uz molbu, već je zvučalo više kao naređenje, svi su ga poslušali. Ljudi su ustajali sa svojih sedišta, što je, i sami znate, retkost u beogradskom saobraćaju, i uradili šta im je rekao.

Situacija kojoj sam prisustvovala, pomalo me je zbunila. Odjednom je samo dreknuo, prepao nas i svi smo se zgledali, ali smo ga poslušali. Izašavši iz autobusa pomislila sam da li to mi Srbi ipak najviše reagujemo kada nam narede, a ne kada nas uz lepu reč zamole da nešto uradimo – zaključila je za Dnevno.rs sugrađanka Milica M, koja je izašla na stanici kod Sava centra.